VENDA DE TABAC I ASSESSORAMENT

CATEGORIES DE TABAC

venta-tabaco-reus

Cigarrets

El cigarret, és la manera més popular de fumar tabac avui dia, però no l’única en l’actualitat ni tampoc en el passat. La primera constància que es té del tabac es remunta a la fi del segle XV i principis del XVI amb l’arribada de Cristóbal Colón a les costes del que avui coneixem com a continent americà.
Gonzalo Fernández d’Oviedo i Valdez, un dels primers cronistes a el “Nou Món”, allà per l’any 1535, ja feia referència a la planta de tabac, que era consumida pels nadius de la nova terra recentment descoberta, fumant aquesta fulla a través d’un tub buit fet de canya. Cristóbal Colón al seu torn també descrivia com a aquests nadius fumaven igualment la fulla de tabac enrotllada al seu torn per una altra fulla de tabac, en el que avui dia és més similar a la seva forma als Cigars, Puros i Puritos.

venta-puros-reus

Cigars

Un Cigar pur (puritos) és un rotllo de tabac que pot ser consumit mitjançant un procés de combustió, la definició detallada de la qual està recollida en l’article 4, apartat 1, de la Directiva 2011/64/UE;

Artículo 4

  1. Se considerarán cigarros puros o cigarritos  si son susceptibles de fumarse sin transformación:
  2. a) los rollos de tabaco provistos de una capa exterior de tabaco natural.
  3. b) los rollos de tabaco con una mezcla de tripa batida y provistos de una capa exterior de tabaco reconstituido del color normal de los cigarros que cubre íntegramente el producto, incluido el filtro si lo hubiera, pero no la boquilla en el caso de los puros con boquilla, cuando su masa unitaria sin filtro ni boquilla sea igual o superior a 2,3 gramos y no supere los 10 gramos y su perímetro, al menos en un tercio de su longitud, sea igual o superior a 34 milímetros.

Tabac de liar

El tabac de fumar, tabac d’embolicar en el qual més del 25% en pes de les partícules de tabac present una amplària de cort inferior a 1,5 mil·límetres es considerarà picada fina de tabac d’embolicar cigarrets.

Els Estats membres podran també considerar picada fina de tabac d’embolicar cigarrets, el tabac de fumar en el qual més del 25% en pes de les partícules de tabac present una amplària de cort igual o superior a 1,5 mil·límetres, venut o destinat a la venda per embolicar cigarrets.

 

comprar-tabaco-pipa-reus

Tabac de pipa

El tabac de pipa és un tipus de tabac tallat en fils o brins més llargs i gruixudes que en la picada d’embolicar de tabac, està fermentat i premsatge, amb el qual es precisa d’una pipa per fumar que s’emplena amb el tabac, per a la seva fumada. La pipa per fumar consisteix bàsicament en una cazoleta per a la combustió i un tub amb filtre. Les pipes es fabriquen amb una gran varietat de materials.

Sens dubte el tractament que reben els tabacs per fumar en pipa li fan aconseguir uns matisos de sabor exclusius per a aquest tipus de tabac. Per aconseguir-los es realitzen multitud de mescles (blends) que poden ser dolces, picantes, fumades, etc. Per a aquestes mescles s’usen com basi tabacs Burley o tabacs Virginia en diversos graus de curació, als quals s’afegeixen altres tabacs amb una intensitat o singularitat de sabor major. Entre aquests, els més comuns són Latakia (tabac guarit amb fum, la qual cosa li confereix un sabor intensament fumat, originari de Xipre o Síria), el Perique (tabac només collit i elaborat en una petita zona de Louisiana amb un sabor molt picante) o tabacs Burley i tabac Virgínia originaris de Sud-amèrica, Àfrica o Índia.

Tabac de pipa d'aigua

També és conegut com a tabac de shisha, i és presisamente amb aquests aparells amb els quals es pot pot consumir aquest tabac, mitjançant pipa d’aigua, shisha.

La pipa d’aigua, cachimba, shisha, narguile, hookah… (nàrgil en persa, significa coco, shishe en persa significa got, hookah – uqqa, en àrab significa gerro o tarro), és l’instrument que usem per fumar els tabacs denominats també melasses, que no tenen res a veure amb altres tipus de tabacs. Consta d’un recipient superior per al tabac (generalment de fang), un envàs que conté aigua (perfumada o no) i un llarg tub flexible acabat en un filtre. El tabac es col·loca en el recipient superior i s’encén mitjançant l’ús de carbons especials col·locats damunt.

NOVA NORMATIVA EUROPEA D'ENVASOS

nueva-normativa-tabaco

COM AFECTARÀ?

La nova directiva de la UE sobre els productes de tabac entra en vigor el 20 de Maig de 2016, la qual cosa implica que els paquets de cigarrets i envasos de tabac per embolicar hauran d’incloure advertiments sanitaris amb fotos impactants en color i informació sobre els riscos que cobriran el 65 % dels envasos.

Desapareix el tabac de sabors
Així mateix, a partir del dia 20 de Maig de 2016 queda prohibit el tabac per embolicar i cigarrets amb aromes característiques (olor i sabor) com vainilla o xocolata i els productes amb vitamines o additius com a cafeïna, taurina o amb propietats colorants.

Com a excepció, els cigarrets i tabac per embolicar mentolados podran seguir venent-se fins a maig de 2020.

GUIA PAPER DE FUMAR I FILTRES

guia-papel-de-fumar-y-filtros